Дана 4. 9. 2024.одржан је састанак локалног тима за реализацију пројекта ,,Партнерство за праведно квалитетно образовање“ којем су присуствовале просветна саветница Мaријана Овука, Кристина Грини и Александра Калезић испред Центра за интерактивну педагогију, Гордан Капелан педагог ОШ „Вук Караџић“, директорка школе „Паја Јовановић“ Оана Оморан, Алиса Шаин члан Градског већа за ромска питања, Јасмина Миртл из Дома здравља Вршац, Александра Васић психолог из ПУ „Чаролија“ и представници ОШ „Олга Петров Радишић“ учитељи Зоран Киш и Даница Киш, педагог Вера Бућинац, психолог Дарко Сантрач и наставница српског језика Александра Мијалковић.
На састанку је било речи о осврту на израду акционог плана за праведан упис деце у школу (на нивоу града) и једнако квалитетно образовање за све ученике као и даља разрада активности за акциони план Градског тима . Закључено је да су радионице са ученичким парламентима биле у фокусу, добро организоване и веома посећене па је на основу тога настао и Приручник за ученички парламент.

Истакнута је важност повезивања деце на нивоу целог града као и подршка ученицима из осетљивих група, а од априла месеца 2024. траје и додатна подршка ученицима из осетљивих категорија која се не своди само на школске обавезе (израда домаћих задатака, помоћ при учењу) већ и посета Народном музеју у Београду, посета Калемегдану, посета галерији слика.
Од активности које су предвиђене за школску 2024/25 су и јачање Савета родитеља, Програм интеркултуралне размене почетком децембра 2024. године као и интензивиран рад са родитељима.
На састанку је представљена и видео обука „Заједно за образовање“. Учесници састанка су кроз дискусију, аргументе и предлоге дошли до конкретних активности које треба реализовати у наредном периоду.
Координатор пројекта Александра Мијалковић